7 tips og råd for å ta godt vare på bilen din

Enten du leier, eier eller leaser en bil, er det viktig at du tar godt vare på den. Da slipper du unødvendige utgifter, og får mer penger du kan bruke på morsommere ting enn å reparere bilen. Her gir vi deg 7 gode tips til hvordan du tar godt vare på bilen din:

  1. Hold bilen ren, både innvendig og utvendig. En ren bil ser ikke bare bedre ut, men kan også bidra til å forhindre korrosjon og andre typer skader.
  2. Sjekk bilens væskenivåer regelmessig og fyll på om nødvendig. Dette gjelder blant annet olje, girkassevæske, kjølevæske og bremsevæske. Har du elbil slipper du kanskje en del av dette.
  3. Kontroller og skift ut bilens luftfilter regelmessig. Et skittent luftfilter kan redusere drivstoffeffektiviteten og øke utslippene.
  4. Sjekk bilens dekk regelmessig og sørg for at de har riktig luft. For lite luft i dekkene kan redusere drivstoffeffektiviteten og forårsake ujevn slitasje. Nye dekk kan også være kostbart.
  5. Skift bilens olje og oljefilter regelmessig. Dette er viktig for å holde motoren i gang jevnt og forlenge levetiden.
  6. Utfør regelmessig service på bilen din i henhold til produsentens anbefalte tidsplan. Dette kan bidra til å identifisere og fikse potensielle problemer før de blir større problemer.
  7. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å utføre vedlikeholdsarbeid på egen hånd, kan du ta bilen til en pålitelig mekaniker. De vil være i stand til å diagnostisere og fikse eventuelle problemer med bilen din.

Kanskje er det mange tusen kroner å spare på å la profesjonelle sjekke bilen din, men det er også mye du kan gjøre selv!