Massasjepistol

Hva er en massasjepistol?

 

Massasjepistolen er enkelt forklart et elektrisk massasjeapparat som likner på en pistol, og som man plasserer der man har vondt. Den kan være koblet til med ledning eller med batterier slik at man kan ha den med å reiser. Pistolen skyter altså ut tuppen som ofte er en myk gummi-del, som gir en ordentlig dyp massasje på området. Dersom du har smerter og spenning i ryggen eller andre steder som er vanskelige å nå kan du få kjæreste eller venner til å behandle deg med massasjepistolen. Det er enklere for dem å holde pistolen og trykke, enn å faktisk måtte bruke hendene på hele kroppen din. På mange måter det en forenklet måte å gi triggerpunkts- eller «deep tissue» massasje.

Det antas at bruken oppstod i USA, da det ble stadig mer populært for profesjonelle atleter, fitnessproffer og mer. Etter hvert fant massasjepistolen veien til Europa og spredte seg fra sportslige kretser til andre som syntes det var praktisk med et enkelt redskap for å løsne spenninger.

Pistolen er spesielt fordelaktig for atleter og idrettsfolk, som gjerne bruker den for å komme raskere til hektene etter harde treningsøkter. Den er kjent for å gi bedre blodsirkulasjon i tillegg til å løsne spenninger, som øker sannsynligheten for bedre resultater. Det gjør det enklere for dem å lykkes, i kombinasjon med en sunn diett og behandlinger som isbading og sauna.

 

Du finner alle massasjepistoler under Trening og tilbehør samt under Elektronikk.

 

Hvem passer en massasjepistol for?

 

Om du har vondt i kroppen eller spenninger på visse muskelområder, kan en massesjepistol være tingen for deg. Du sikter enkelt og greit inn på stedet du har ubehag, og trykker inn ønsker styrke. Så er det bare å holde den på plass og kjenne at det løsner opp.

Massasje
Massasje

Dersom du har spesifikke muskelplager eller ømtålige ledd, leddproblemer eller andre medisinske tilstander skal du alltid høre med lege eller fysioterapeut om massasjepistol er for deg. Flere og flere profesjonelle aktører benytter massasjepistoler i behandlingene. Kombinert med massasje, trykkpunkt, akupunktur og mer kan pistolen være et meget godt supplement for å sikre rask bedring. Man anbefaler å bruke den i pluss/minus ett minutt på hvert område, og prøve seg frem. Som regel blir man mer øm de første gangene man bruker den.

 

Hvordan bruker man massasjepistolen?

 

De fleste massasjepistoler kommer med forskjellige «hoder», som kan brukes til forskjellige områder. Blant annet har man det runde hodet, som gjerne brukes til større muskelområder. En gaffel-formet tupp kan treffe dypere områder i nakke- og hoderegionen, mens en kjegle-formet tupp kan brukes under føttene og visse steder på armene. Uansett hvilken tupp du benytter er det like enkelt å bruke massasjepistolen: Sikt inn, skru på og velg styrke – og vipps, så er du i behandling!